Objects in Mirror (lecture)

Zondag 1 april 2012 vindt in de tentoonstelling ‘Objects in Mirror’ een lezing van schrijver Raymond Frenken en screening van de film Niagara (met Marilyn Monroe) plaats.

Raymond Frenken zal vertellen over zijn bijdrage aan de publicatie Objects in Mirror – The Imagination of the American Landscape. Voor zijn tekst ‘Pictures on the Brink of Love and Death’ liet Frenken zich inspireren door de Niagara watervallen in Amerika en hun onlosmakelijke verbondenheid met verbeelding, mythevorming, natuurlijke maakbaarheid én fotografie.

Hans Gremmen zal op zijn beurt vertellen over de totstandkoming van Objects in Mirror en zijn beweegreden om ook Frenken bij het project te betrekken. We sluiten deze zondagmiddag af met de vertoning van de legendarische film Niagara (1953) met Marilyn Monroe in de hoofdrol. De originele filmtrailer kondigde al aan: ‘Niagara and Marilyn Monroe, the two most electrifying sites in the world’.


‘Objects in Mirror’, Centraal Museum Studio, Agnietenstraat 2, Utrecht, April 1, 2012; production: FW: & Fotodok